30 Temmuz 2018 Pazartesi

Aileden portreler - Rasim Cinisli

Rasim Cinisli (1939-)

1939 yılında Erzurum'un Aşkale kazasına bağlı Cinis köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da yaptı. 1958-1959 ders yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimine başladı. 27 Mayıs 1960 darbesi öncesi ve sonrası öğrenci olaylarının tanığı oldu. Öğrenci dernek ve cemiyet mücadelelerinin yanı sıra, Erzurum Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yönetim kurulunda hizmet etti. 18 Mart 1965'te Bursa'da yapılan Milli Türk Talebe Birliği kongresinde genel başkan seçildi.

MTTB Genel Başkanlığı görevi Kasım 1966 tarihine kadar devam etti. 1967-68 yılları arasında askerlik görevini tamamladı. 1969 genel seçimlerinde Adalet Partisi listesinden Erzurum Milletvekili seçildi. 1971'de kurulan Demokratik Parti'nin kurucuları arasında bulundu ve DP Genel İdari Kurul üyeliği yaptı. 1973 genel seçimlerinde Demokratik Parti'den yine Erzurum Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. 1976 yılında Süheyla Saruhan ile evlendi. İstanbul'a yerleşti. Siyasi çalışmalarına bir süre ara verdi. 1980 öncesi Adalet Partisi İl İdare kurulu üyeliğine seçildi. 1994'te Doğru Yol Partisi İstanbul İl Başkanlığı yaptı.

29 Temmuz 2018 Pazar

Erol Hamit Atasoy

1934 yılında Akçaabat'ta doğdu. Trabzon Lisesi'ndeki talebeliği sırasında ve müteakiben Necmiati, Sebat Gençlik, Yolspor takımlarında futbol oynadı. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden yüksek mühendis olarak mezun oldu. Trabzon Orman Muhafaza Memurluğu Mektebinde hocalık, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde orman işletme şefliği, işletme müdürlüğü, başmüfettişlik, Artvin, Kastamonu, Adapazarı ve Isparta orman bölge müdürlüğü ile Orman Bakanlığı Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı vazifelerini deruhte etti. İsveç, Avusturya, İspanya ve Almanya'da mesleki tetkiklerde bulundu. XI. Dünya Ormancılık Kongresi'nde organizasyon komitesi üyeliği yaptı.

11 Temmuz 2018 Çarşamba

Atatürk Üniversitesi Cinis mezarlarını kitaplaştırdı

Başta Prof. Dr. Hacı Ömer Özden olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz. Hacıömeroğullarına ait iki mezartaşını buraya aldık: